Marosvásárhely Erdély egyik emblematikus városa, amelyet érdemes meglátogatni. A város még mindig viseli a középkor jeleit, különleges arhitechturával rendelkezik és számos turisztikai látnivalót kínál az ide látogatóknak. Marosvásárhely egy multikultúrális város, gazdag történelemmel, és egy olyan település, ahol a modern-új és a történelem, valamint helyi szokások tökéletesen összefonódnak.

 • Állatkert

  A marosvásárhelyi állatkert az ország legnagyobb állatkertje, amely 40 hektár területen fekszik az erdő közepében, de mégis közel a város szívéhez. Hozzávetőleg 500 állatnak, 80 különböző állatfajnak ad otthont.

  Weboldal

 • Weekend telep

  Nyári időszakban a víkend-telep a marosvásárhelyiek elsőszámú kikapcsolódási pontjának számít. A telep magába foglal gyerek- és felnőtt medencéket, az olimpiai bazint, fotball pályát, tenisz pályát, ping-pong asztalokat, egy hatalmas játszóteret, valamint számos étellel, itallal, szórakozással csábító teraszt, ugyanakkor lehetőséget kínál a Maroson való csónakázásra is.

 • Shopping

  Rengeteg üzletet találsz, ahol biztosan megtalálod majd amit szeretnél! Marosvásárhelyen találod a Mures Mall-t, Promenada Mall-t, Romarta-t, Luxor-t, Transilvania-t és sok más nagy üzletet. A lényeg, hogy legyen türelmed és időd! Sok sikert!

 • Középkori vár

  A jelenlegi vár az egykori erdélyi vajda, Báthory István kastélyának maradványaira épült. Az 1601-es török-tatár dulások után felújították, formája ötszögű, hét bástyával rendelkezik, amelyek közül öt céhes bástya. Magába foglalja Marosvásárhely legrégebbi épületét, a XIV.századi református templomot.

  Weboldal

 • Teleki-Bolyai Könyvtár

  A könyvtárat Teleki Sámuel gróf hozta létre és építtette 1799 és 1804 között. A 40.000 kötetet számláló Teleki gyűjteményhez hozzáadódott a 80.000 kötetből álló Bolyai gyűjtemény, így jött létre a Teleki-Bolyai könyvtár. Ezekhez számos más erdélyi könytár könyvei is hozzátevődtek.

  Weboldal

 • Egészségturizmus

  Marosvásárhely országos szinten elismert egészségügyi központnak számít. A városban számos performáns gépezettel felszerelt orvosi rendelő működik jó szakképzettségű orvosok vezetésével. Korházak, klinikák, orvosi központok, magánkabinetek közül választhatnak a betegek. A marosvásárhelyi Orvosi- és Gyógyszerészeti Egyetem világ szinten elismert, és folyamatosan szolgáltatja a humánerőforrást az egészségügyi központ számára.

 • Segesvár

  Európa egyik legszebb és legjobb állapotban levő középkori városának tekintik. A régi városközpont utcái, a házak, a templomok és a középkori vár azt a hatást kelti, hogy egy teljesen más világban vagyunk. Itt van Vlad Țepeș, az úgynevezett Vlad Dracul szülőháza, amely ihletet adott Bram Stoker Drakula című regényéhez is.

 • Medve-tó

  A magas sótartalmáról és ezáltal számos betegség kezelésére alkalmas szovátai Medve-tó nemzetileg védett területnek számít.A víz sótartalmának sűrűsége eléri a 300g/l-t, akár a Holt-tenger só koncentrációja, ez az érték pedig folyamatosan csökken 150g/l-re a tó felszíne felé.
  A szovátai Medve-tó három világrekordot is felállított: a világ legnagyobb heliotermikus tava, az egyetlen olyan sóstó, amely gazdag növényvilággal van körülvéve, valamint pontosan tudjuk keletkezésének időpontját, 1875 május 27-én egy földcsuszamlás következtében jött létre ez a különleges geológiai képződés.

 • Szovátai Gőzös

  Az öreg gőzös napjainkban is füttyhanggal tölti be a Szováta környékén elterülő dombokat. Az ablak nélküli-   és fapados szerelvényekről a látogatók megcsodálhatják a táj szépségeit, a Szováta-Vármező útvonalon egy igazi mesevilágba csöppennek. Az útvonal 14 km hosszú és két órát tart oda-vissza. Aki Szovátára érkezik semmiképp se hagyja ki ezt a csodálatos kirándulást!

  Weboldal
  Térkép

 • Parajdi Sóbanya

  A parajdi sóbánya egyedi hőmérsékletű környezetbe hivogatja az arra látogatókat. Mindenki számára ajánlott a felkeresése, ugyanis számos egészségügyi problémára kínál orvoslást. Az egészséges látogatók számára relaxációs lehetőséget kínál.

  A pihenési központ 120 méterrel helyezkedik el a felszín alatt. A sóbánya bejáratáig 1250 méteres autóbuszos járat vezet.

  Weboldal
  Térkép

 • Parajdi Sósfürdő

  A fürdőtelep sós vízzel való ellátását 150 méteres mélységből, a sóbányából nyert sóval biztosítják, a strandra kerülő vizet előzőleg hónapokon keresztül a földalatti tartályban tárolják. A koncentrált sótartalmú víznek köszönhetően a strand számos turistát és látogatót vonz úgy az országból, mint a határokon túlról.

  Weboldal
  Térkép

 • Hagyományos korondi kézműves termékek

  A korondi kerámia kimondottan a Hargita megyei Korond településhez köthető és az agyag feldolgozásához kapcsolódik. Az agyag áztatása és bedagasztása után, a masszát szeletekre vágják és megdolgozzák a fazekas korongon. Pár nap után kemencében kisütik, majd hagyományos erdélyi mintákkal díszítik. A faluban a helybéli árusok folyamatosan kínálják kiváló minőségű mesterműveiket.

  Térkép

 • Somostető

  Mivel Marosvásárhely legmagasabb pontján helyezkedik el, nagyszerű kilátást nyújt a városra. A tölgy- és gyertyánfaerdő közepében és az állatkert közelében elhelyezkedő Somostetőn hatalmas játszótér, futópálya, szabadtéri fitness helység van kialakítva.

 • Marosszentgyörgyi sós fürdő

  A sós vizéről és ásványi anyagokban gazdag iszapjáról híres marosszentgyörgyi fürdőt már az 1880-as években ismerték. A kivételes ásványi összetevők koncentráltsága (jód, kálcium, magnézium, potászium) igazi terápiás hatással bír a látogatókra

  Weboldal

 • Wellness

  Ha feltöltődésre, kikapcsolódásra vagy relaxációra vágysz, akkor kitűnő megoldást kínálnak a Marosvásárhelyen és környékén jelenlevő wellness központok: a Promenada Mall közelében elhelyezkedő Aqua Rock Spa, a Segesvár felé haladó úton az Aqua Day Spa, vagy a marosszentgyörgyi Apollo Wellness Club.

 • Vármezői Halászcsárda

  A Halászcsárda a festői környezetben elterülő hegyvidéki kis faluban, Vármezőn várja a vendégeit. A csárda fő vonzóerejét  a generációkon keresztül húzódó halászat jelentette és jelenti. A vármezői sült pisztrang hírneve nemcsak az országban, de külföldön is ismert. A csárda 400 személy befogadására alkalmas.

  Website

Időjárás most Marosvásárhelyen