De vizitat în Târgu Mureș

Târgu Mureş este unul dintre oraşele emblematice din Transilvania şi merită să îl vizitezi. Oraşul încă mai păstrează aerul medieval, se bucură de o arhitectură deosebită şi oferă numeroase atracţii turistice pentru vizitatorii săi. Târgu Mureş este un oraş multicultural cu o istorie bogată şi o localitate în care noul se îmbină perfect cu istoria şi tradiţiile locale.

 • Grădina zoologică

  Cea mai mare din țara, cu o suprafață de peste 40 hectare, în mijlocul pădurii și totuși aproape de inima orașului, grădina zoologică din Tîrgu Mureș adăpostește aproximativ 500 de animale, din peste 80 de specii diferite.

  Site oficial
  Locația pe hartă

 • Complexul Weekend

  Este pe primul loc în preferințele mureșenilor în timpul verii. Complexul are piscine pentru adulți și copii, bazin olimpic, teren de fotbal, tenis, volei, mese de ping-pong, un spațiu de joacă pentru copii, numeroase terase cu diferite feluri de mâncare, băutura și distractie și oferă posibilitatea plimbărilor cu barca pe râul Mureș.

  Locația pe hartă

 • Shopping

  Ai o varietate de magazine, branduri și oferte pentru a găsi exact ce cauți. În Tg Mures găsești Mures Mall, Promenada mall, Romarta, Luxor, Transilvania și multe alte magazine mari și centre pentru shopping. Înarmeaza-te cu răbdare, chef de o plimbare lungă și asigură-te ca ai suficient timp. Spor!

 • Cetatea medievală

  Cetatea actuală este ridicată pe ruinele vechiului castel aparținând voievodului transilvănean Bathori István. A fost reconstruită în urma invaziei turco-tătare din 1601, având o formă pentagonală și fiind împărțită în șapte bastioane, din care 5 de către breslele muncitorești. Conține cea mai veche clădire din oraș, biserica reformată din secolul XIV.

  Site oficial
  Locația pe hartă

 • Biblioteca Teleki-Bolyai

  Biblioteca a fost construită între anii 1799-1804 sub îndrumarea fondatorului ei, contele Samuel Teleki. Celor 40.000 de volume din colecția Teleki s-au adăugat alte 80.000 volume din colecția Bolyai, formându-se astfel fondul Teleki-Bolyai. Acestora li s-au adăugat apoi și alte fonduri de carte din mai multe biblioteci tradiționale din Transilvania.

  Site oficial
  Locația pe hartă

 • Turism de sănătate

  În domeniul sănătatii, Targu Mures este un centru important, recunoscut la nivel national. Aici se găsesc unități medicale cu aparatură performantă și cadre medicale specializate indiferent că vorbim de unitati de stat sau private. Spitale, clinici, centre medicale, cabinete private sunt toate la dispozitia bolnavului. Facultatea de Medicina si Farmacie din oraș, renumită la nivel internațional reprezintă o sursă importantă pentru resursele umane din aceste unități.

 • Sighișoara

  Este considerată una dintre cele mai frumoase și bine păstrate orașe medievale din Europa. Străduțele, casele din centrul vechi, bisericile și cetatea medievală sigur o să vă dea impresia că ați trecut pragul unei alte lumi. Aici e și locul nașterii lui Vlad Țepeș, zis și Vlad Dracul care a inspirat romanul lui Bram Stoker – Dracula.

 • Lacul Ursu

  Lacul Ursu se întinde pe o fundaţie de sare și este o arie protejată de interes național. Concentrația sării din apă atinge 300g/l, valoare comparativă cu cea a Mării Moarte, care descrește treptat spre suprafață până la 150 g/l de sare.

  Trei recorduri mondiale definesc Lacul Ursu din stațiunea Sovata, județul Mureș: este cel mai mare lac helioterm din lume, este singurul lac cu apă sărată înconjurat de o vegetație bogată, și este singurul lac natural din lume despre care se cunoaște, fără nici o indoială, data exactă la care s-a format! Este vorba de anul 1875, când, la 27 mai, a avut loc o prăbușire de teren, creându-se astfel o formațiune geologică, de natură carsto-salină.

  Locație pe hartă

 • Mocănița Sovata

  Mocănița est un tren cu locomotiva cu aburi din 1949. Învăluită toată în aburi, bătrana mocăniță șuieră și astăzi printre dealuri. În vagoanele fără geamuri și cu bănci din lemn, puteți uita imediat de cotidianul prăfuit și ajungeți într-o lume de poveste, departe de zgomot și agitatie. O călătorie de neuitat pe ruta Sovata – Câmpu Cetăţii. Pe traseu puteți admira zone superbe, cu dealuri și pajiști de o frumusețe rară, cu case cochete în stil ardelenesc. Merită pe deplin o astfel de excursie dacă ajungeți în Sovata. Traseul are o lungime de 14 km, iar durata călătoriei este de două ore, dus întors.

  Site-ul oficial
  Locația pe hartă

 • Salina Praid

  Un mediu de climat unic. Se recomandă tuturor, şi nu este un secret faptul că şederea în microclimatul salinei este benefic în anumite probleme de sănătate. Pentru persoanele sănătoase mediul subteran ajută la relaxare, la înfrumusețarea pielii şi la revigorare.

  Baza de agrement este amenajată la “Orizontul 50”, care se află la o adâncime de 120 m de la suprafaţă. Transportul persoanelor se face cu autobuzele salinei pe o distanţă de 1250 m până la poarta de intrare în baza de agrement.

  Site-ul oficial
  Locație pe hartă

 • Băile sărate Praid

  Ștrandul sărat este alimentat cu apa sărată pompată din mină, de la o adâncime de 150 m. Apa dupa ce stă câteva luni în bazinul din subteran dobândeşte o salinitate foarte mare. Aceste băi sărate, prin raritatea apei saline super-concentrate, atrag mulţi turişti şi vizitatori, atât din împrejurimi cât şi de peste hotare, şi constituie, pe lângă baza de agrement din salină, un important potenţial turistic cu latură curativă şi de agrement.

  Site-ul oficial
  Locație pe hartă

 • Obiecte artizanale și traditionale din Corund

  Ceramica de Corund este specifică localității Corund din județul Harghita. După ce lutul a fost bine frământat cu puțină apă și s-a curățat de impurități, se taie fâșii și se modelează pe roata de olărit, până ce capătă forma dorită. După câteva zile, se bagă la cuptor. Vasele de Corund sunt pictate de meșterii populari, cu desene florale ți zoomorfe stilizate. Ceramica poate fi albă, maro, albastră (cobalț) sau multicoloră.

  Târgul de ceramică este deschis permanent, de unde puteți achiziționa produse de artizanat de bună calitate.

  Locație pe hartă

 • Platoul Cornești

  Situat la cea mai înaltă cotă a orașului, Platoul Cornești oferă o vedere superbă asupra orașului. În inima pădurii de stejari și carpeni, în apropierea grădinii zoologice, este amenajat un spațiu mare de joacă pentru copii, grătare și mese, o pistă pentru alergat, fitness în aer liber, totul pus la punct în cel mai mic detaliu.

 • Băile sărate Sângeorgiu de Mureș

  Renumită pentru apele sărate și nămolul mineral, este cunoscută încă din anul 1880. Mineralizarea de excepție, prin concentrație și prin conținut (iod, calciu, magneziu, potasiu, azotați), conferă acestor ape reale virtuți terapeutice.

  Site oficial

 • Wellness

  Dacă ai nevoie de odihnă și relaxare, cu siguranță o să profiți din plin de un centru Wellness. Poți alege să mergi la Aqua Rock Spa din apropierea Promenada mall, Aqua Day Spa la ieșirea din oraș spre Sighișoara sau la Apollo Wellness Club din stațiunea Băile sărate Sângeorgiu de Mureș.

 • Hanul Pescăresc Câmpu Cetății

  Hanul Pescăresc își aşteaptă oaspeții în inima satului pitoresc de munte, Câmpu Cetății. Temelia de bază a hanului o constituie piscicultura bazată pe priceperea și experiența a mai multor generații. Rodul acesetei munci este păstrăvul fript din Câmpu Cetății, care a devenit cunoscut nu numai în țară, dar și în străinătate. Hanul are o capacitate de 400 de locuri.

  Site oficial

Facilități cazare

Vremea acum în Târgu Mureș